Tietoa blogista

Mustaa teetä -blogissa on matkajuttuja läheltä ja kaukaa. Vinkkejä matkailussa liikkuvista mielenkiintoisista jutuista.

Kristiina Kristiina

Tykkää ja seuraa:

Seuraa minua Instagramissa ja Twitterissä

  • Instagram
  • Twitter

Muualla verkossa:

Seuraan näitä blogeja matkailusta

Pötyä pöytään!

k1

Telavissa majoituimme rouva Lalithin majataloon. Majoitus oli siisti, muttei kummoinen. Mutta se ruoka ja lämmin henkinen palvelua, a vot! Ruokasali oli tehty vanhaan tiiliseinäiseen viinivarastoon. Käynti tilaan oli kätevästi perheen olohuoneen läpi. Siinä isäntä katseli jalkapalloa teeveestä, kun vieraat marssivat syömään.

Ateriaan kuului keitto, 3-4 alkupalaa, juustotäytteistä hatsapuri-leipää, 2 lämmintä ruokaa, paikallista viiniä ja karahvi kirkasta ruokaryyppyä. Käyttäjäkokemuksena voin kertoa, että jo nukuttaa hyvin kevyen gruusialaisen iltapalan jälkeen.

k2

Seuraavana iltana kokoonnuimme Lalithan keittiöön observoimaan kuinka khinkalit, (=paikalliset pelmenit & momot) syntyvät. Keittiössä hääri isäntäväen lisäksi sukulaistäti. Jokaisella oli tehtävä kuin karjalanpiirakoiden tekotalkoissa.

k3

Rouva itse oli ylipäällikkö keittiössä. Khinkaleja keitetään 7 min suolalla maustetussa vedessä.

k4

Tässä on vanhan rouvan taidon näyte. Nyytin sisällä on jauhelihaa, sipulia, valkosipulimössöä, maustettu suolalla ja pippurilla. Khinkaleja syödään lounasruokana, huikopalana illan päätteeksi ja maistuvat ne osana illallistakin.

Telavin sijainti kartalla

Kommentit suljettu.