Lokakuun Suomen Luonto-lehdessä oli hieno artikkeli “Linnuille ja ihmisille” pihlajanmarjoista. Sieltä löytyi ohje, jolla tein syksyllä mausteista chutneyta pihjalanmarjoista. Ohje oli simppeli ja chutney hyvää. Chiliä kannattaa laittaa reilusti. Löydät ohjeen Marttojen reseptisivulta.
Pari viikkoa sitten huomasin, että ulkosaunan takana on edelleen paljon pihlajanmarjoja. Kaivoin Luonto-lehden esille, jospa löytyisi vinkki. No, siellä oli Sorbus-liköörin ohje. Ei iskenyt. Sitten muistin kaapissa olevat standardituotteet. Nyt on valmistumassa innovatiivinen joulusnapsi.
Ohje on seuraava:
1 l kirkasta viinaa
1,5 l puhtaita pihlajanmarjoja
1 pss jauhettua kardemummaa
Tuotteen mausta en voi vielä kommentoida. Herkku muhii kuukauden jääkaapissa ennen tarjoilua. Se voi olla hyvääkin, mutta myös karmeaa tärpättiä. Ulkonäkö on jouluinen, jos ei muuta. Kerron joulun jälkeen kannattaako tämä resepti säästää ensi jouluun ; )