Tietoa blogista

Mustaa teetä -blogissa on matkajuttuja läheltä ja kaukaa. Vinkkejä matkailussa liikkuvista mielenkiintoisista jutuista.

Kristiina Kristiina

Tykkää ja seuraa:

Seuraa minua Instagramissa ja Twitterissä

  • Instagram
  • Twitter

Muualla verkossa:

Seuraan näitä blogeja matkailusta

Falafeleja lisukkeilla - gluteenittomat kasvispyörykät

k1

Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014 kehoittavat meitä suomalaisia syömään palkokasveja, siis papuja, linssejä tai herneitä, 1 dl per ateria, ja joka päivä. Kun ensimmäisen kerran kuulin tämän papusuosituksen, ajattelin, että ei varmasti pidä paikkaansa. Tarkistin asian ravitsemusneuvottelukunnan raportista. Kyllä, siellä se seisoo sivulla 21. Voipi olla haasteellinen rasti laitosruokailussa. Suomalaisessa perinteisessä ruokavaliossa on palkokasviklassikko, hernekeitto. Tässä on vaihtoehto Lähi-Idästä, falafelit.

k2

Tässä sitä on, valmista falafel-massaa. Ohje on seuraava:

400 g liotettuja ja keitettyjä kikherneitä
1 kananmuna
1 pieni punasipuli
2 valkosipulin kynttä
1/2 kuivattu pieni chili
2 tl kok. kuminaa, jeeraa
1/2 suolaa
1/2 sitruunan mehu
1/2 ruukkupersilja

Voi käyttää myös kotianteria. Minun makuhermoon se ei iske.

Kuullota noin 5 min silputtu sipuli, valkosipuli, murennettu chili ja jeera. Sekoita kaikki aineet keskenään. Viimeistele lopputulos sauvasekoittimella. Muotoile pieniä pyöryköitä ja paista runsaassa oliiviöljyssä kauniin ruskeiksi.

k3

Lisukkeeksi tarjoan limejugurttia, hummusta ja tomaattisalaattia. Jos sinulla on upporasvakeitin niin sillä saa paistotuloksesta enemmän autenttisen.

Falafeleissa kik-herne on jalostunut mukavasti maistuvaksi sekasyöjänkin makuun.

Linkki suomalaisiin ravitsemussuosituksiin 2014.

Kommentit suljettu.